Konya, Erzurum'un yöresel lezzetleri ve kültürel zenginlikleriyle buluşuyor! "Erzurum Yöresel Ürünler ve Cağ Kebabı Günleri" kapılarını ziyaretçilere açtı. Etkinlikte Erzurum'a özgü tatlar ve el sanatları ürünleri sergileniyor. Konyalılar, Erzurum'un meşhur cağ kebabı başta olmak üzere birçok lezzeti tatma fırsatı bulacak.
Erzurum'un Lezzetleri Konya'da
ERZURUMLULAR Sosyal Araştırma ve Dayanışma Vakfı Konya Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik, Konya Mevlana Kültür Merkezi açık alanında gerçekleştiriliyor. Açılış gününde Erzurum'un meşhur lezzetlerinden göğermiş çeçil peyniri, İspir fasülyesi, balı, tereyağı ve el açması keteler stantlarda yerini aldı. Ziyaretçiler, Erzurum'un eşsiz lezzetlerini tatma ve yöresel ürünlerini satın alma imkanı buluyor.
Etkinlikte ayrıca Erzurum Bar Ekibi halk oyunları gösterisi düzenlendi. Vatandaşlar da oyunlara eşlik ederek keyifli anlar yaşadı. "Erzurum Yöresel Ürünler ve Cağ Kebabı Günleri" 13 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak. Kurulan sahnede ise sanatçılar türküleri ile Erzurum esintileri sergileyecek.
- Göğermiş çeçil peyniri
- İspir fasülyesi
- Erzurum Balı
- Tereyağı
- El açması keteler
Cağ Kebabı Yeme Yarışması Heyecanı
Etkinlik kapsamında düzenlenen Erzurum Cağ Kebabı Yeme Yarışması büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler arasından seçilen 6 yarışmacı, en hızlı cağ kebabı yeme konusunda kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın startını Erzurum Sosyal Araştırma ve Dayanışma Vakfı Konya Şubesi Başkanı Muammer Yazıcı verdi.
Muammer Yazıcı, "Erzurum'un eşsiz kültürünü Konya Mevlana Kültür Merkezi'ne taşıdık. Erzurum'un yöresel lezzetlerini tatmak isteyenleri ve zengin kültürümüzü yakından görmek isteyen Konyalı dostlarımızı 13 Nisan Pazar akşamına kadar sürecek Erzurum coşkusuna davet ediyoruz" dedi. En hızlı cağ kebabı yiyen yarışmacı birinci seçilirken hediye olarak yöresel tatlılardan Erzurum kadayıf dolması ikram edildi.
El Emeği Göz Nuru Tesbihler
Erzurum Tesbih ustası Muhammed Ağırman'ın el işlemeli tesbih standı da yoğun ilgi gördü. Tesbih meraklıları sergilenen Oltu taşı tesbihlerden beğendikleri ürünleri kendi koleksiyonlarına dahil etme fırsatı buldu. Oltu Tesbih Ustası Muhammed Ağırman ise vatandaşların el emeği tesbihlerini mutlaka görmeleri gerektiğini söyledi.
Erzurum Yöresel Ürünler ve Cağ Kebabı Günleri, Konya'da Erzurum kültürünü yaşatmanın ve tanıtmanın yanı sıra, iki şehir arasındaki bağları güçlendirmeye de katkı sağlıyor. Etkinlik, 13 Nisan'a kadar devam edecek ve ziyaretçilerini Erzurum'un sıcak atmosferiyle ağırlamaya devam edecek.